Zelfcompassietraining

Compassie

Compassie of mededogen is het vermogen om ons betrokken te voelen bij pijn en lijden en de wens te voelen om deze te verlichten. We kunnen compassie voelen voor anderen, maar ook voor onszelf. Compassie is een kwaliteit die bij iedereen in aanleg aanwezig is, maar die vaak om allerlei redenen niet ten volle is ontwikkeld.


Net als de mindfulnesstraining is de zelfcompassietraining een ervaringsgerichte training, De oefeningen die worden aangeboden zijn gericht op het laten groeien van mildheid, compassie (mededogen) en verbondenheid met onszelf en met anderen.

Voor wie?

De training is bedoeld voor mensen die (zelf)compassie - een van de kwaliteiten van het hart - willen ontwikkelen.
Mindfulness is hiervoor een goede basis. Daarom kan het zinvol zijn om eerst een mindfulnesstraining te volgen, waarin je kunt oefenen met opmerkzaamheid en een milde, open aandacht.

De Zelfcompassietraining is gericht op:

* het ontwikkelen van een milde en vriendelijke houding naar jezelf, vooral ook in moeilijke momenten
* het uitbreiden van je vaardigheden in het omgaan met ongemak, pijn of stress
en geeft practische oefeningen voor het dagelijk leven.

Tijdsinvestering

De training bestaat uit acht sessies van elk 2,5 uur en één stiltebijeenkomst van 4 uur. Je hebt het meeste profijt van de training wanneer je dagelijks een half uur tot een uur besteedt aan de oefeningen die in de training worden aangereikt.

Practische informatie

De Zelfcompassietraining wordt gegegven door Marijke de Koning, psycholoog, mindfulness- en compassietrainer en yogadocent en Karin van Kruijsdijk, psycholoog en mindfulnesstrainer.
De training start op 11 september 2017. 


Wanneer je geïnteresseerd bent in de Zelfcompassietraining kun je je vrijblijvend aanmelden voor de gratis introductie-bijeenkomst. We informatie geven over de training en zullen enkele oefeningen doen. Wanneer je vragen hebt is er gelegenheid om die te stellen.

Tijdstip:
8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 ½ uur op maandagavond van 19:00 tot 21:30 uur. 
Eén stiltedagdeel (zondagmiddag) van 4 uur. 

Locatie:
Arnhem-Zuid, binnenkort volgt info over het adres.


Kosten:
€  350,-   Betaling in termijnen is mogelijk. 


 

ZelfcompassietrainingTherapie

Je kunt terecht bij Henk Daniëls, Gestalttherapeut en bij Karin van Kruijsdijk, GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd). Therapie bij Henk Daniëls wordt (deels) vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen, Karin van Kruijsdijk wordt - met verwijsbrief - vergoed vanuit de Basisverzekering.
Je kunt ook terecht wanneer je de behandeling zelf betaalt, of deze door de werkgever wordt vergoed. 

Lees verder

Mindfulness

Mindfulness betekent aan-
dachtig aanwezig zijn in het hier-en-nu, vanuit een vriendelijke, milde en open houding. Het is een houding en manier van leven die ons, ook in ons werk, inspireert. Karin van Kruijsdijk geeft sinds 2007 Mindfulnesstrainingen. 


 
Lees verder

Coaching

In ons werk en persoonlijk leven komen we situaties tegen waarin we tegen de grenzen van onze mogelijkheden op dat moment aanlopen. Dan is het tijd om de balans op te maken, om na te gaan waar de schoen wringt.Lees verder