Relatietherapie

      Aandacht is 's mensen grootste op zichzelf staande prestatie

Binnen relaties zit je als partners nogal eens vast in ingesleten patronen. Het is moeilijk om die patronen te zien en nog veel moeilijker om eruit te stappen.
Soms zijn er ook onderliggende, onuitgesproken verwachtingen die je van elkaar en van de relatie hebt. Deze verwachtingen kunnen ervoor zorgen dat je elkaar niet werkelijk meer ziet.
Wanneer je ervoor kiest om in relatietherapie te gaan betekent dat vaak dat je tot de pijnlijke ontdekking bent gekomen dat je van elkaar verwijderd bent, terwijl je het liefste samen wilt zijn en verbonden.

Als er iemand is die met je meekijkt kan dat veel helderheid brengen in jullie patronen van met elkaar omgaan.
Wij willen met jullie onderzoeken hoe je elkaar en je gevoel van verbondenheid met elkaar bent kwijtgeraakt. En op zoek gaan naar wat er nodig is om de verbinding te herstellen.

Relatietherapie is meestal een vrij kortdurend traject, dat wil zeggen: wanneer er geen sprake is van ingewikkelde individuele problematiek.Wanneer dat wel het geval is zullen we een voorstel doen voor individuele begeleiding. Soms kan dat gelijktijdig met de relatietherapie.

Met ingang van 2013 wordt relatietherapie niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige verzekeraars vergoeden de relatietherapie wel vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt dit het beste bij de verzekeraar navragen.
Een sessie kost 95,- (incl. BTW).

De duur van de therapie is afhankelijk van de vraag en de situatie. 

Henk Daniëls en Karin van Kruijsdijk hebben veel ervaring met het geven van relatietherapie. Bovendien zijn ze, met een relatie van 41 jaar, ook 'ervaringsdeskundig'.


Karin van Kruijsdijk is basis-EFT therapeut.Therapie

Je kunt terecht bij Henk Daniëls, Gestalttherapeut en bij Karin van Kruijsdijk, GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd). Therapie bij Henk Daniëls wordt (deels) vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen, Karin van Kruijsdijk wordt - met verwijsbrief - vergoed vanuit de Basisverzekering.
Je kunt ook terecht wanneer je de behandeling zelf betaalt, of deze door de werkgever wordt vergoed. 

Lees verder

Mindfulness

Mindfulness betekent aan-
dachtig aanwezig zijn in het hier-en-nu, vanuit een vriendelijke, milde en open houding. Het is een houding en manier van leven die ons, ook in ons werk, inspireert. Karin van Kruijsdijk geeft sinds 2007 Mindfulnesstrainingen. 


 
Lees verder

Coaching

In ons werk en persoonlijk leven komen we situaties tegen waarin we tegen de grenzen van onze mogelijkheden op dat moment aanlopen. Dan is het tijd om de balans op te maken, om na te gaan waar de schoen wringt.Lees verder