Mindfulness

Mindfulness, of opmerkzaamheid, betekent op een niet-oordelende, milde en aandachtige manier aanwezig zijn in het moment, nu. 
Je kunt deze (milde en vriendelijke) houding trainen. Door het doen en herhalen van aandachtsoefeningen leer je om je bewust te zijn van alles wat zich voordoet in het hier en nu (zowel je negatieve als je positieve ervaringen), zonder daarover te oordelen of het te willen veranderen. Deze houding  vermindert spanning en stelt je in staat om beter met moeilijke situaties om te gaan.

Het werkt!

Onderzoeken laten zien dat structuren in onze hersenen daadwerkelijk veranderen wanneer je over een langere periode mindfulness beoefent.

Binnen onze therapieën bieden we, daar waar dat passend is, onze cliënten mindfulnessoefeningen aan. Daarnaast geven we mindfulness-trainingen in groepsverband of individueel.

De trainingen zijn gebaseerd op het werk van Jon Kabat-Zinn, een Amerikaanse wetenschapper, die een programma heeft ontwikkeld voor mensen met stress- en chronische pijnklachten waarbij hij is uitgegaan van de Boeddhistische (meditatie) traditie. Door de psychotherapeuten Williams, Segal en Teasdale zijn aan het programma elementen uit de cognitieve therapie toegevoegd.
Deze training - individueel of in groepsverband - wordt vergoed  wanneer er drie maal of vaker sprake is geweest van depressie. 
Er wordt veel onderzoek gedaan naar de werkzaamheid en effecten van mindfulness. Ook bij angstklachten en bij stressklachten wordt vaak gebruik gemaakt van (elementen van) mindfulness.


Je kunt bij ons terecht voor de volgende trainingen:
- de 8-weekse Mindfulnesstraining, een groepsprogramma met (indien gewenst) een terugkomavond na twee maanden.
- de 8-weekse training, individueel.
- de 9-weekse Compassietraining (samen met Marijke de Koning)


 


Therapie

Je kunt terecht bij Henk Daniëls, Gestalttherapeut en bij Karin van Kruijsdijk, GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd). Therapie bij Henk Daniëls wordt (deels) vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen, Karin van Kruijsdijk wordt - met verwijsbrief - vergoed vanuit de Basisverzekering.
Je kunt ook terecht wanneer je de behandeling zelf betaalt, of deze door de werkgever wordt vergoed. 

Lees verder

Mindfulness

Mindfulness betekent aan-
dachtig aanwezig zijn in het hier-en-nu, vanuit een vriendelijke, milde en open houding. Het is een houding en manier van leven die ons, ook in ons werk, inspireert. Karin van Kruijsdijk geeft sinds 2007 Mindfulnesstrainingen. 


 
Lees verder

Coaching

In ons werk en persoonlijk leven komen we situaties tegen waarin we tegen de grenzen van onze mogelijkheden op dat moment aanlopen. Dan is het tijd om de balans op te maken, om na te gaan waar de schoen wringt.Lees verder