Mindfulness, meditatie, aandachtsoefeningen

De hedendaagse Mindfulnesstrainingen zijn gebaseerd op Boeddhistische meditatie, maar de mindfulnessmeditatieoefeningen zijn niet ingebed in de Boeddhistische levenswijze, waarin bv ook ethiek, liefdevolle vriendelijkheid, compassie en gelijkmoedigheid essentieel zijn.
Binnen de Mindfulnessbeweging wordt mindfulness gedefinieerd als aanwezig zijn in het moment, nu, op een niet-oordelende, milde en aandachtige manier. Je kunt deze (milde en vriendelijke) houding trainen. Door het doen en herhalen van aandachtsoefeningen leer je om je bewust te zijn van alles wat zich voordoet in het hier en nu (zowel je negatieve als je positieve ervaringen), zonder daarover te oordelen of het te willen veranderen. Deze houding  vermindert spanning en stelt je in staat om beter met moeilijke situaties om te gaan.

Het werkt!

Onderzoeken laten zien dat structuren in onze hersenen daadwerkelijk veranderen wanneer je over een langere periode mindfulness beoefent.

Wij zijn zelf toegewijde meditatiebeoefenaren en hebben lessen en retraites gevolgd bij Alan Wallace en Rob Preece. Binnen onze therapieën bieden we, daar waar dat passend is, aandachts- en meditatieoefeningen aan. We geven geen mindfulness-trainingen in groepsverband meer. 

Voor mindfulness- en compassietrainingen verwijzen we naar Marijke de Koning. Zij is een ervaren trainer. 


Therapie

Je kunt terecht bij Henk Daniëls, Gestalttherapeut en bij Karin van Kruijsdijk, GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd). Therapie bij Henk Daniëls wordt (deels) vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen, Karin van Kruijsdijk wordt - met verwijsbrief - vergoed vanuit de Basisverzekering.
Je kunt ook terecht wanneer je de behandeling zelf betaalt, of deze door de werkgever wordt vergoed. 

Lees verder

Mindfulness

Mindfulness betekent aan-
dachtig aanwezig zijn in het hier-en-nu, vanuit een vriendelijke, milde en open houding. Het is een houding en manier van leven die ons, ook in ons werk, inspireert. Karin van Kruijsdijk geeft sinds 2007 Mindfulnesstrainingen. 


 
Lees verder

Coaching

In ons werk en persoonlijk leven komen we situaties tegen waarin we tegen de grenzen van onze mogelijkheden op dat moment aanlopen. Dan is het tijd om de balans op te maken, om na te gaan waar de schoen wringt.Lees verder