Groepstraining De kracht van relatie

een persoonlijke ontwikkelingsweg in relatie

 

Wanneer je goede relaties hebt, leef je langer. Bovendien ben je gezonder en voel je je gelukkiger. Dit blijkt steeds weer uit wetenschappelijk onderzoek. Alle reden,  zou je zeggen, om ervoor te zorgen dat een relatie werkt. Helaas blijkt dat moeilijker dan gedacht. Veel (partner-)relaties lopen niet goed. En éen op de drie huwelijken eindigt in een scheiding.

De vaart in ons leven, de druk die we voelen om aan alles mee te doen, om te presteren en het allemaal goed te doen, leidt er te vaak toe dat we  elkaar van lieverlee kwijtraken. Dikwijls  zonder het op te merken.
 
Gezondheid betekent  dat je kunt bewegen, je aanpassen aan veranderingen. Dat  geldt ook voor gezonde relaties. Hoewel een relatie een vast gegeven lijkt is niets minder waar. Ook een relatie verandert voortdurend, alleen al omdat de partners in een relatie veranderen en groeien. Dit geldt niet alleen voor partner- relaties, ook vriendschappelijke relaties, familie- en werkrelaties, ze zijn allemaal voortdurend in beweging.
Wanneer je je daarvan bewust bent en weet dat ook een relatie verandert en zich ontwikkelt kun je zorg dragen voor een voedende relatie: een relatie die de partners voedt. Waarin je met elkaar verbonden bent en je vanuit die verbinding de wereld  in kijkt en je met de wereld verhoudt. Zodat je je kunt bewegen in verbinding.
 
De kern van deze groepstraining ligt in het ontwikkelen van kwaliteiten om te blijven bewegen in de verbinding die je met de ander hebt. Elkaar te zien in ieders kwaliteit en eigenheid en deze te respecteren. Het gaat erom te ervaren en toe te laten wat er is, bij jezelf en bij de ander. En van daaruit te zoeken naar de verbinding met elkaar.
 
In deze training werken we met oefeningen die we zelf hebben ontwikkeld gedurende de jaren dat we met (partner-)relaties hebben gewerkt. Daarnaast maken we gebruik van inzichten uit de EFT, systeemtherapie, familie-opstellingen, aandachts (mindfulness)-oefeningen en Sensory Awareness.
 
De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur en is zowel geschikt voor partners  als voor individuele deelnemers.
 
Kosten:                           395,- p.p., incl BTWTherapie

Je kunt terecht bij Henk Daniëls, Gestalttherapeut en bij Karin van Kruijsdijk, GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd). Therapie bij Henk Daniëls wordt (deels) vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen, Karin van Kruijsdijk wordt - met verwijsbrief - vergoed vanuit de Basisverzekering.
Je kunt ook terecht wanneer je de behandeling zelf betaalt, of deze door de werkgever wordt vergoed. 

Lees verder

Mindfulness

Mindfulness betekent aan-
dachtig aanwezig zijn in het hier-en-nu, vanuit een vriendelijke, milde en open houding. Het is een houding en manier van leven die ons, ook in ons werk, inspireert. Karin van Kruijsdijk geeft sinds 2007 Mindfulnesstrainingen. 


 
Lees verder

Coaching

In ons werk en persoonlijk leven komen we situaties tegen waarin we tegen de grenzen van onze mogelijkheden op dat moment aanlopen. Dan is het tijd om de balans op te maken, om na te gaan waar de schoen wringt.Lees verder